Astăzi, marți, 18 februarie 2025 voi pregăti rețeta „Cârnați prăjiți cu salată de fasole verde”. Este o mâncare mai consistentă pentru că mâine, miercuri, 19 februarie urmează o rețetă de post. Această rețetă, după cum veți vedea și în fotografia articolului este asemeni unei „explozii” de culoare.
Ca de obicei, am ales să pregătesc rețeta pentru patru porții.
Pentru rețeta „Cârnați prăjiți cu salată de fasole verde” aven nevoie de următoarele ingrediente:
- 400 g cârnați – cost estimativ 12 lei
- 350 g fasole verde -cost estimativ 6,5 lei
- o pungă de 300 g cu felii de pâine prăjită – cost estimativ 4 lei
- 1 chită ceapă verde, cost estimativ 1,5 lei
- 1 chită pătrunjel – cost estimativ 1,5 lei
- 2 gogoșari roșii murați, un fir de usturoi verde, 100 ml ulei, o jumătate de linguriță oțet, sare, piper negru măcinat – cost estimativ 4,5 lei
Mod de preparare:
Curățăm și spălăm bine fasolea verde, ceapa verde, firul de usturoi verde și pătrunjelul.
Luăm o oală medie, punem apă în ea și o așezăm pe foc. Lăsăm oala cu apă să fiarbă.
În timp ce apa fierbe, tăiem fasolea verde bastonașe, ceapa verde și usturoiul verde rondele, gogoșarii murații îi tăiem în felii fine.
Tăiem cârnații în 12 bucăți egale. Când apa din oală a început să fiarbă în clocot, punem fasolea verde tăiată bastonașe. Lăsăm să fiarbă fix 10 minute.
Scoatem fasolea verde din oală cu ajutorul unei palete și o punem într-un castron cu apă rece pentru a-și păstra culoarea verde. O lăsăm în apă rece, fix 8 minute.
În acest timp, punem pe foc, o tigaie la încins. Cât timp se încinge tigaia, ungem cu ulei cele 12 bucăți de cârnați. Când tigaia s-a încins bine, punem în ea bucățile de cârnați Întoarcem bucățile de cârnați pe toate părțile pentru a se prăji uniform.
Când cârnații sunt bine prăjiți, îi scoatem din tigaie cu ajutorul unei palete și îi punem pe un platou acoperit cu șervețele de bucătărie pentru a se scurge surplusul de ulei.
Scoatem fasolea verde din castronul cu apă rece și o punem pe o farfurie la zvântat. După ce s-a zvântat fasolea verde, o punem într-un castron mai mare, presărăm un praf de sare, un praf de piper negru măcinat, adăugăm câțiva stropi de ulei și jumătatea de linguriță de oțet. Amestecăm ușor cu ajutorul unei linguri și lăsăm salata de fasole verde 5 minute să se „hodinească”, adică să își ia gustul.
Ornare:
Luăm patru farfurii întinse. Punem pe fiecare farfurie, câte trei bucăți de cârnați prăjiți, câte două felii de pâine prăjită. Deasupra feliilor de pâine prăjită vom pune porții egale de salată de fasole verde.
Ornăm farfuriile cu rondele de ceapă verde, rondele de usturoi verde, bastonașe de fasole verde, felii de gogoșari roșii murați și fire de pătrunjel verde.
Costul estimativ pentru patru porții este de 30 lei. Costul unei porții este de 7,5 lei.
Vă doresc poftă bună!