Ziua de marți este ziua de dinaintea zilei de post care este miercuri. Am ales pentru astăzi, o rețetă ușoară, care să pregătească organismul pentru ziua de post care urmează.
Ca de obicei, am ales să pregătesc rețeta pentru patru porții.
Pentru această rețetă, avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 400 g paste – cost estimativ 5 lei
- 300 g pește afumat (macrou- un kilogram de pește afumat costă 55 lei) – cost estimativ pentru 300 g, 16,5 lei
- 1 chită pătrunjel – cost estimativ 1,5 lei
- 100 ml ulei, 4 grăunți de usturoi, 1 praf de sare, 1 praf de piper alb măcinat – cost estimativ 2 lei
Mod de preparare
Curățăm legumele (grăunții de usturoi) și verdeața (pătrunjelul). Spălăm bine grăunții de usturoi și pătrunjelul verde.
Curățăm peștele afumat de oase și pieliță, având grijă să nu mai rămână niciun os. Porționăm peștele în mai multe bucăți.
Se toacă mărunt jumătate din chita de pătrunjel. Jumătate, o folosim la ornat. Într-o oală mai mare, punem patru litri de apă la fiert (pentru fiecare 100 g paste, se folosește un litru de apă). Punem un praf de sare. Când fierbe apa în clocot, punem cele 400 g paste. Amestecăm din când în când. Fierbem pastele, conform timpului indicat pe punga de paste. În cazul de față, timpul recomandat este de 8 minute.
Scurgem apa și clătim pastele fierte cu apă rece. Într-o tigaie, punem uleiul și cei patru grăunți de usturoi întregi. Când uleiul s-a încins, lăsăm grăunții de usturoi 5 secunde.
Scoatem grăunții de usturoi și punem pastele. Adăugăm și un praf de piper alb. Amestecăm încet pentru a nu se fărâma pastele și mai lăsăm fix 10 secunde pastele pe foc. Oprim focul. Pastele vor avea o aromă ușoară de usturoi.
Ornare
Luăm patru farfurii adânci. Vom pune în fiecare farfurie porții egale de paste. Vom așeza peste paste, bucăți de pește afumat în proporții egale. Vom orna cu pătrunjel verde tocat și frunze de pătrunjel.
Costul estimativ este de 25 lei pentru 4 porții. Costul unei porții este de 6,25 lei.
Vă urez poftă bună!