Ziua de 14 februarie 2025 se numește Ziua Sfântului Valentin sau Valentine’s Day. Este Ziua Îndrăgostiților când toți aleg să se delecteze cu un desert special.
Am ales să pregătesc rețeta pentru patru porții.
Pentru rețeta „Jeleu de căpșune” avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 250 g căpșune – cost estimativ 11 lei
- 1 pachet zahăr pudră (50 g) – cost estimativ 2,5 lei
- 1 pachet amidon alimentar (30 g) – cost estimativ 2 lei
- 4 bomboane ciocolată neagră în formă de inimioară – cost estimativ 4 lei
- 2 bomboane ciocolată albă – cost estimativ 2 lei
- 100 ml sirop de trandafiri – cost estimativ 2,5 lei
Mod de preparare:
Curățăm căpșunele de codițe. Le spălăm bine pentru a îndepărta praful și impuritățile. Tăiem căpșunele în bucăți. Dăm pe răzătoare cele două bomboane de ciocolată albă. Ciocolata rasă se pune pe o farfurioară și se așează în frigider să nu se topească.
Luăm o oală medie, punem bucățile de căpșune, zahărul pudră și circa 150 ml apă. Punem oala la foc mic să fiarbă circa 15 minute. Într-o farfurie, punem 100 ml apă rece și amidonul alimentar. Amestecăm bine până se dizolvă complet amidonul.
Vom turna amestecul de apă și de amidon alimentar în oala unde fierb căpșunele. Amestecăm în continuu pentru a nu se forma cocoloașe. Lăsăm să fiarbă circa 8 minute până se îngroașă compoziția. Punem în oală și cei 100 ml sirop de trandafiri.
Lăsăm să mai fiarbă 1 minut. Oprim focul și punem oala în care se află compoziția să se răcească. În timpul în care se răcește compoziția, pregătim patru pahare.
Ornare
Scoatem din frigider farfurioara cu fulgii de ciocolată albă rasă.
Când s-a răcit compoziția, cu ajutorul unei linguri, vom pune porții egale de jeleu de căpșune în cele patru pahare.
Vom orna fiecare pahar punând deasupra câte o bomboană de ciocolată neagră în formă de inimioară.
Deasupra fiecărui pahar vom presăra fulgii de ciocolată albă rasă.
Costul estimativpentru 4 porții este de 24 de lei. O porție cu un delicios desert costă 6 lei.
Vă doresc poftă bună.