Ai simțit că ai greață când bei lapte sau când simți mirosul de lapte fiert? Se numește intoleranță la lactoză iar dacă vei consuma lapte pasteurizat degresat, problema va dispărea.
Ruxandra Pleșea, nutriționist, medic diabetolog a declarat la Antena 3 CNN:
„Intorleranta la lactoza este o afectiune din cele mai vechi timpuri care poate sa fie genetica, dar si dobandita in timpul vietii, mai ales dupa operatiile din sfera intestinala, dupa anumite tratamente cu antibiotice, dupa anumite boli.
De cele mai multe ori, disconfortul gastro-intestinal este cel care pune probleme. Adica apare balonarea dupa consumul de lactate, crampe, apare chiar un sindrom diareic, poate sa apara reflux, deci mainfestarile sunt in sfera gastro-intestinala. Unii pacienti nu tolereaza deloc laptele dulce, insa pot tolera iaurturile, chefirul, branzeturile, la altii intoleranta la lactoza este mai zgomotoasa si nu se pot apropia nici de branzeturile moi, insa le poate merge bine cu parmezan, telemea, insa acest lucru trebuie vazut..
Ca sa treci cu bine de aceasta perioada poti apela la lactatele delactozate, poti apela la enzimele care fac treaba aceasta in locul tau si inainte sa concumi lactate poti sa iei lactioza, poti ocoli anumite lactate, iar apoi sa incerci peste ceva timp si sa vezi la ce cantitate ai ajuns sa tolerezei”.
Sursa foto: Sfatul Medicului