Dr. Anca Arămescu, medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice, ne propune o rețetă delicioasă și sănătoasă de somon cu păstârnac și susan la cuptor. Această combinație surprinzătoare de ingrediente este nu doar gustos, dar și bogat în nutrienți, fiind ideală pentru persoanele cu diabet, dar și pentru cei care doresc să își mențină o alimentație echilibrată.
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătit: 20 minute
Porții: 1
Ingrediente:
• 150 g somon
• 2 bucăți de păstârnac
• 2 lingurițe ulei de masline
• 2 lingurițe miere
• 3-4 linguri sos de soia
• 3 linguri susan
Mod de preparare:
Se taie păstârnacul în rondele și se așază într-un vas termorezistent, împreună cu somonul și uleiul. Se amestecă sosul de soia cu mierea, un praf de sare și piper și se adaugă peste pește și legume. Se presară susanul deasupra și se da la cuptor pentru 20 min la 180 grade.
Sursa reteta si foto: Dr. AncaAramescu