Lumea întreagă e un carnaval și Kera Calița, păstrătoarea tradițiilor orașului, știe asta perfect.
Kera Caița a scris pe Facebook:
„Sâmbătă, 4 ianuarie, când ceasul va bate de șase seara, la Jariștea Locantă se dă semnalul de începere pentru Balul Mascat, ca în vremurile de aur de la Palatul Șuțu, când toată elita mondenității din Bucuresci se gătea cât mai fistichiu și se ferchezuia cu har.
Pentru a veni în ajutor musafirilor, Jupâneasa le pune la dispoziție tuturor, măști alese din bogata sa colecțiune alcătuită după clasicul model dambovițean. Dar uimirea va fi și mai mare atunci când se va face tragerea la sorți, căci 7 (șapte) dintre oaspeți vor primi câte un obiect vechi de artă din patrimoniul unicului cabaret culinar, întru regăsirea comorilor luxului de altădată.
Feeria va fi susținută de însăși Kera Calița, care va spune vorbe savuroase de pe vremea lui „D’ale Carnavalului”, când Principesele de viță veche se costumau fermecător, smulgând admirația lui Claymoor. Pe scenă vor urca pe rând Chiriac Haralamb și muzicanții Tarafului Crailor de Curtea Veche, Baiadera Gitană Hrisanta, Leonard Privighetorul, maestrul Aurel Pădureanu și un invitat surpriză costumat funambulesc.
Meniul va fi pe măsura reprezentațiunii artistice și va cuprinde o sumedenie de bucate alese.
Le Grand Plateau Rouge
-revărsarea tuturor darurilor lui Neptun: scoici de felurite calibre, cum îi plăceau lui Brigitte Bardot la Saint Tropez, creveții lui Forrest Gump, tentacule de caracatiță – favoritele lui Zorba Grecul, inele de calamar ca pe yachtul lui Onassis când venea la masă Jackie Kennedy
Delicatesa gourmet
– fazan rumenit la cuptor și îmbălsămat cu liqueur, servit cu piureu de dovleac și sos vânătoresc „zu Speis”, cu ciupercuțe scăldate în vin roșu aromat
Rafinament cu ștaif
-tort Diavolo cu spumă bogată de ciocolată belgiană și cremă exuberantă de vanilie, patentă Emil Frederic
Setea celor înfierbântați de dănțuială se potolește cu…
-câte un țoi de țuică de prune pentru orișice creștin care trece pragul Locantei
-afinata vișinată cu damf de livadă chivernisită
-whisky de culoarea chihlimbarului
-o sticlă de vin Château Cristi – la alegere, alb opalescent sau roșu rubiniu – de fiecare pereche mascată
-carafe de apă cristalină, cu bule și fără
-răcoroase sucuri de fructe, carbonatate sau liniștite
-selecție de ceaiuri orientale la samovar
-ibrice de cafea de origine la nisip
Baierile pungii se deschid
-…pentru 300 de galbeni zimțați sau 300 de lei noui
Rezervațiune pentru seara de gală
-veți avea garanția celor mai bune locuri din preajma scenei sunând din vreme la unul dintre numerele de telefon: 0721 961 936 / 0775 609 233 / 0770 948 868.
…Dacă-i bal, bal să fie!”
Sursa foto: Jariștea