Dr. Sorin Titus Muncaciu a tsamsnis un mesaj de Ziua Internațională a Femeii.
Pe Facecook, deputatul AUR de Buzău a scris:
„Încep rândurile de față prin a adresa tuturor domnișoarelor și doamnelor din România tradiționalul „La Mulți Ani”! cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, care se celebrează în fiecare an la 8 Martie.
Istoria Zilei Internaționale a Femeii ilustrează modul în care sistemele politice s-au întrecut în a câștiga notorietate „pe serviciul adversarului”.
Astfel, manifestări sindicale pentru drepturile femeilor inițiate în Statele Unite au ajuns să fie preluate ca somboluri de către socialiștii europeni a căror bază politică a fost reprezentată de Rusia Țaristă.
În 1908, o puternică grevă a femeilor în SUA a rămas în conștiința societății civile americane, asfel că în 1909, sindicatele femeilor au celebrat greva petrecută cu un an mai devreme.
În anul 1910, s-a organizat o întâlnire a Internaționalei Socialiste la Copenhaga, pentru că în Rusia, controalele Ohranei, poliția secretă făceau imposibile întâlnirile de acest tip, considerate subversive. Atunci în 1910, s-a cerut prima dată instituirea unei Zile a Femeii.
Socialiștii din Rusia, în anul 1913, au decis să celebreze Ziua Femeii în ultima duminică a lunii februarie. Și totuși, cum s-a ajuns la 8 martie?
În anul 1917, ultima duminică din luna februarie a fost pe data de 23 februarie. Întrucât Rusia utiliza calendarul iulian, în statele occidentale, în care se folosea calendarul gregorian, data a fost 8 martie.
Demonstrația femeilor din ziua de 23 februarie/ 8 martie 1917 a degenerat în confruntări de stradă, cu morți, răniți, fiind prima pagină a Revoluției din Rusia, condusă de socialiștii lui Aleksandr Kerenski. Ulterior, revoluția a fost marcată de contrarevoluția din 25 octombrie/7 noiembrie 1917, condusă de V.I.Lenin, L.D. Troțki.
După succesul contrarevoluției, Rusia Sovietică a dedicat ziua de 8 martie ca fiind Ziua Femeii. Anul 1955 a fost primul an în care ziua de 8 martie a fost zi liberă.
ONU a decis ca 8 martie 1975, să fie prima dată când s-a sărbătorit Ziua Internațională a Femeii. Tot atunci, s-a decis ca deceniul 1976-1985 să devină un deceniu al luptei pentru drepturile femeilor. Adunarea Generală a ONU a decis în 1977, sărbătorirea anuală a zilei de 8 martie ca Zi Internațională a Femeii. ”