Festivalul „Darurile Mării” de la Agigea a avut recent prima ediție. Festivalul a avut excepționale momente folclorice susținute de ansambluri dobrogene, recitaluri ale unor artiști bine-cunoscuți pe scena muzicală românească, expoziții de obiecte meșteșugărești și artizanale.
Echipa FOODIE de la Universitatea de Vest din Timișoara care dorește să cartografieze harta culinară a României a mers la Agigea și a consemnat tradițiile gastronomice prezentate acolo:
„Componenta gastronomică a fost bine reprezentată în economia festivalului, în același timp și spațiu coexistând și oferind o diversitate eclectică preparate precum: borșul de pește, rapanele, peștele marin în sosuri condimentate cu măiestrie, burgerii, gogoșile turcești, produsele de carmangerie din Mangalița, brânzeturile maturate, frigăruile, turtele coapte pe plită (plești), dulcețurile cu alcool, varza cu carne și câte și mai câte.”
Așadar, iubitorii de vacanțe care vor ajunge la anul pe litoral vor putea participa la ediția a II-a a acestui festival.
Sursa foto: FOODIE