După pandemia de Covid 19, ONU încearcă acum să lanseze o noup provocare, modul în care omenirea trebuie să gestioneze încălzirea globală.
Alain-Richard Donwahi, fostul Ministru al Apărării în Coasta de Fildeș, a condus în 2022, summitul Cop15 al ONU privind deșertificarea și a declarat pentru The Guadian, citat de Pro TV:
„„Schimbările climatice sunt o pandemie pe care trebuie să o combatem rapid. Vedeți cât de repede se întâmplă degradarea climei – cred că se întâmplă chiar mai repede decât am prezis.
Toată lumea este fixată pe 1,5C [peste nivelurile preindustriale] și este o țintă foarte importantă. Dar, de fapt, s-ar putea întâmpla unele lucruri foarte rele, în ceea ce privește degradarea solului, lipsa apei și deșertificarea, cu mult înainte de 1,5C.
„Uitați-vă la efectele secetei asupra securității alimentare, efectele secetei asupra migrației populației, efectele secetei asupra inflației. Am putea avea o accelerare a efectelor negative, altele decât temperatura.
„Degradarea solului vine odată cu obiceiurile proaste, iar modul în care ne facem agricultura va duce la degradarea solului. Când solul este afectat, randamentul este afectat.
Sectorul privat este interesat de agricultură și de o mai bună utilizare a solului. Vorbim despre îmbunătățirea randamentelor. Vorbim despre agrosilvicultură, care este o altă modalitate prin care sectorul privat poate avea un randament al investiției. Trebuie să fim inovatori, să găsim noi vehicule de finanțare.
„Dacă africanii își dau seama că Africa este o soluție, vor acționa diferit – vor veni cu o atitudine mai pozitivă, că vă luptați pentru a găsi soluții împreună. Așa ar trebui să gândim – nu vreți să fiți mereu cel care așteaptă ajutor, care așteaptă să primească pomană, care așteaptă cu căciula în mână”
Sursa foto: Pro TV.