Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj (CJCPCT), instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Radio România Cluj și TVR Cluj, organizează 𝘀𝗽𝗲𝗰𝘁𝗮𝗰𝗼𝗹𝘂𝗹 𝗳𝗼𝗹𝗰𝗹𝗼𝗿𝗶𝗰, 𝗶𝗻𝘁𝗶𝘁𝘂𝗹𝗮𝘁 „𝗛𝗼𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝗮𝗹𝘁ă𝗱𝗮𝘁ă”. Evenimentul face parte din suita de manifestări derulate de postul teritorial Radio România Cluj al Societăţii Române de Radiodifuziune, care împlinește, pe 15 martie, 70 de ani de la primul semnal în eter.
Pe Facebook, organizatotorii au scris:
„În cadrul spectacolului, care va avea loc 𝗹𝘂𝗻𝗶, 𝟰 𝗺𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟰, î𝗻𝗰𝗲𝗽â𝗻𝗱 𝗰𝘂 𝗼𝗿𝗮 𝟭𝟴:𝟬𝟬, 𝗹𝗮 𝗦𝗮𝗹𝗮 𝗥𝗮𝗱𝗶𝗼, 𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗗𝗼𝗻𝗮𝘁𝗵, 𝗻𝗿.𝟭𝟲𝟬, vor evolua mai mulți cântăreți clujeni. Este vorba despre: 𝗠𝗮𝗿𝗶𝗮 𝗠𝗮𝗿𝗰𝘂, 𝗔𝗺𝗮𝗹𝗶𝗮 𝗖𝗼𝗱𝗼𝗿𝗲𝗮𝗻 𝗖𝗵𝗶𝗻𝗱𝗿𝗶ș, 𝗠𝗮𝗿𝗶𝗮𝗻𝗮 𝗠𝗼𝗿𝗰𝗮𝗻, 𝗠𝗮𝗿𝗶𝗮 𝗚𝗼𝗹𝗯𝗮𝗻 Ș𝗼𝗺𝗹𝗲𝗮, 𝗟𝘂𝗰𝗶𝗮 𝗣𝗼𝘁𝗿𝗮, 𝗔𝗻𝗮 𝗚𝗲𝗼𝗿𝗴𝗲𝘁𝗮 𝗕𝗮𝗹𝗹𝗮 ș𝗶 𝗡𝗮𝗿𝗰𝗶𝘀𝗮 𝗕𝗮𝗹𝗹𝗮, 𝗙𝗹𝗼𝗿𝗶𝗮𝗻 𝗥𝗼ș𝗮𝗻, 𝗖𝗹𝗮𝘂𝗱𝗶𝘂 𝗖𝗶𝗼𝘁𝗹𝗲𝘂ș ș𝗶 𝗠𝗲𝗹𝗶𝘀𝗮 𝗖𝘂𝗰, acompaniați de 𝗢𝗿𝗰𝗵𝗲𝘀𝘁𝗿𝗮 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻𝗶𝘀𝘁ă „𝗖𝘂𝗻𝘂𝗻𝗮 𝗧𝗿𝗮𝗻𝘀𝗶𝗹𝘃𝗮𝗻ă”, 𝗰𝗼𝗻𝗱𝘂𝗰𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗺𝘂𝘇𝗶𝗰𝗮𝗹ă 𝗧𝘂𝗱𝗼𝗿 𝗖ă𝘂𝗰𝗲𝗮𝗻.
Momente deosebite de jocuri populare din zona Clujului vor fi aduse de 𝗚𝗿𝘂𝗽𝘂𝗹 𝘁𝗿𝗮𝗱𝗶ț𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 „𝗭𝗲𝗴𝗿𝗲𝗻𝗶𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗖𝗲𝗮𝗯𝗮”.
Spectacolul folcloric „Horile de altădată” vizează, printre altele, omagierea interpretei clujence Maria Marcu, prima cântăreață care a făcut înregistrări la Radio Cluj, potrivit mărturisirilor artistei, și care aparține „Generației de Aur” a interpreților de cântec popular românesc. Totodată, se înscrie în efortul continuu al instituției clujene de cultură de a păstra și promova bogăția culturală a zonei, oferind publicului oportunitatea de a se bucura de cântecele, tradițiile și obiceiurile autentice.
Prezintă: Alin Pop
𝗜𝗻𝘁𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗹𝗶𝗯𝗲𝗿ă, î𝗻 𝗹𝗶𝗺𝗶𝘁𝗮 𝗹𝗼𝗰𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗶𝘀𝗽𝗼𝗻𝗶𝗯𝗶𝗹𝗲.
Modern şi dinamic, Radio Cluj îşi îndeplineşte zi de zi misiunea de post public şi, în ultimii ani, a reuşit să se apropie tot mai mult de publicul tânăr. Astfel, un reper pe piaţa media din nord-estul şi centrul ţării, furnizând publicului informaţii diverse, muzică de calitate de toate genurile şi emisiuni care acoperă aspectele vieţii de zi cu zi ale ascultătorilor din cele 8 judeţe, care recepţionează semnalul – Alba, Sibiu, Maramureş, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Satu Mare, Sălaj şi Bihor.”
Sursa foto: CJCPCT Cluj