Ministerul Educației din România a anunțat un proiect de finanțare educațională pentru școli, intitulat „Dotarea cu laboratoare inteligente a unității de învățământ secundar superior”. Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) prevede în total 117.499.800 de euro pentru acest domeniu al platformelor de e-learning și educație inteligentă.
Eduboom oferă școlilor interesate o ofertă care conține nu mai puțin de 7 000 de lecții video on-line la discipline din sistemul de învățământ românesc, pornind de la clasa I și până la clasa a XII-a. Așadar, nu numai elevii pot învăța singuri chiar și profesorii se pot pregăti eficient și pot lucra la clasă cu elevii lor.
Cât privește calitatea lecțiilor Eduboom, acestea sunt realizate de profesioniști din toate domeniile cu multă experiență la catedră dar și în redactarea de scenarii ale lecțiilor. Lecțiile respectă programele analitice (curriculum național) din România. Grafica lecțiilor este de excepție, acestea fiind însoțite de lectura realizată de către crainici cu experiență și o voce similară cu a celor de la documentarele marilor rețele de televiziune de profil, National Geografic, Discovery, Viasat History,
Reprezentanții Eduboom, o platformă de e-learning dezvoltată inițial în Bulgaria și extină în România explică modul în care se procedează:
„ Selectați lecția video pentru ora respectivă și urmăriți videoclipul în întregime sau parțial, împreună cu elevii.
Rezolvați cu elevii testul după lecția video pentru a pune cunoștințele în aplicare. S-a dovedit că, în acest fel, învățarea este mult mai eficientă!
La finalul testului, vedeți rezultatul, iar dacă aveți un răspuns incorect, cu 1 clic deschideți exact fragmentul din lecția video care îi va ajuta pe elevi să-și completeze cunoștințele.”
Pe lângă lecțiile propriu-zise, Eduboom promovează cunoașterea de către tânăra generație a personalităților care au marcat existența științei, tehnicii, filosofiei științei, educației, literaturii.
Astfel, există videoclipuri speciale dedicate unor nume de mare rezonanță planetară și națională: Nikola Tesla, Stephen Hawking, Ion Luca Caragiale, Tomas Alva Edison, Monica Montessori și alții.
Sursa foto: eduboom.ro