Românii au spus că au stat la cozi ani de zile sub regimul comunist pentru a cumpăra cota de benzină, ori ceva pe cartele alimentare sau orice produs nou chiar dacă nu aveau nevoie, pentru că îl puteau schimba pe ceea ce aveau nevoie și găseau la vecini sau prieteni.
Azi, coada este la ANAF, la plătit taxe, este la promoții în Mall și hypermarket este la bilete pentru odihnă și tratament.
Mai este o coadă pe DN1 ori pe A2 cu aceia care vor să plece în concedii la Munte sau la Mare. Practic, punțile dintre sărbători legale pentru minivacanțe sunt folosite pentru a compensa pierderea de timp pe drum.
De exemplu, din patru zile de minivacanță, aproape 1 este rezervată drumului dus-întors. Dacă în prima zi te acomodezi, în ultima strângi bagajele, doar o zi rămâne pentru vacanța propriu-zisă. Oare merită?
Românii stau la cozi și în trafic cel mai mult la nivelul UE. Dar oare mai este coada simbolul sărăciei? Coada este și simbolul luptei pentru a arăta că unii își fac vacanța la Mare și la Munte când foarte comod ar fi să te relaxezi la maxim o oră de casă, fiindcă turismul local este dezvoltat în România.
Sursa foto: Pro TV